Ofte stilte spørsmål


PIN-kode og betaling

Her vil du finne informasjon tilknyttet PIN-kode og spørsmål rundt betaling

Ved bruk av Chip og PIN-kode vil funksjonen kontaktløs betaling bli aktivert. Av sikkerhetsmessige årsaker, er det ikke mulig å benytte kortet til kontaktløs betaling før Chip og PIN-kode er benyttet.
Grensen for hvor store beløp du kan betale kontaktløst uten PIN varierer fra land til land. I Norge er grensen for tiden kr 200,- per kjøp. Ved kjøp over kr 200 vil du måtte bruke PIN. I tillegg vil du ved jevne mellomrom bli bedt om å bruke chip og PIN i terminalen, uavhengig av beløpets størrelse.
Ja, nye kunder kan velge sin egen PIN-kode i søknadsskjemaet. Dersom du ikke velger din egen PIN-kode vil det bli satt en tilfeldig kode på kortet. Eksisterende kunder kan logge inn på MinSide og klikke på ”Kredittkort”, ”Mitt kort” og ”Sette PIN”. Du vil automatisk motta et nytt kort hvor du kan benytte din selvvalgte PIN-kode.

Søk om Bank Norwegian kredittkort.
Dersom du har glemt din PIN-kode, kan du hente denne på MinSide. Se vår brukerguide for hvordan du henter din PIN-kode.
Ja, ved bruk av kort krever de fleste brukersteder at man benytter PIN. Noen brukersteder har fortsatt eldre terminaler der man må signere.
Det er forskjellige sikkerhetsnivåer i nettbutikker. Dersom butikken er merket ”Verified by VISA”, må du identifisere deg med BankID for å fullføre betalingen. Bank Norwegian tilbyr også en alternativ identifisering hvor du bekrefter kjøpet med en engangskode på SMS som du mottar fra banken. Dette kommer automatisk opp som et alternativ ved bruk av ”Verified by VISA”.

I en del andre nettbutikker holder det gjerne å oppgi kortnummer, utløpsdato og CVC2-kode. CVC2-koden er de tre siste sifrene i signaturfeltet på kortet.
CVC2-kode er de tre siste sifrene i signaturfeltet på kortet. Dette er en sikkerhetskode som det er vanlig å måtte oppgi ved kjøp på internett, eller ved bestilling av flybilletter og eller hotell over telefon.
Du kan når som helst overføre den disponible saldoen på kredittkortet til en annen konto, eller betale regninger med kortet. Beløpet vil være registrert på mottakers konto i løpet av en til to virkedager. Beløpet er ikke synlig under siste bevegelser før overføringen er bokført. For å gjennomføre en betaling/overføring, logger du deg inn på MinSide og velger ”kredittkort” og ”regningsbetaling”. Renten på regningsbetaling løper fra første dag og frem til beløpet er tilbakebetalt. Se vår brukerguide for hvordan du gjennomfører en regningsbetaling.
Du kan når som helst overføre den disponible saldoen på kredittkortet til en annen konto, eller betale regninger med kortet. Beløpet vil være registrert på mottakers konto i løpet av en til to virkedager. Beløpet er ikke synlig under siste bevegelser før overføringen er bokført. For å gjennomføre en betaling/overføring, logger du deg inn på MinSide og velger ”Kredittkort” og ”Regningsbetaling”. Renten på regningsbetaling løper fra første dag og frem til beløpet er tilbakebetalt. Se vår brukerguide for hvordan du gjennomfører en regningsbetaling.

Tilbake til oversikten