Bytte bank

Regler for bytte av bank

Reglene er laget for at du som bankkunde trygt og enkelt skal kunne bytte fra en bank til en annen. For deg innebærer de nye reglene at bankene vil bistå med:

  • Overføring av midler og avslutning av innskuddskonto.
  • Innhenting av oversikt over registrerte betalingsoppdrag som faste overføringer, avtalegiroer og andre betalinger på forfallsregister.
  • Innfrielse eller flytting av lån og kreditter.


Hvordan går du frem i praksis?

Først må du etablere et kundeforhold til Bank Norwegian. For å gjøre det må du legge inn en søknad via våre nettsider www.banknorwegian.no. Etter dette går det meste av seg selv. Når du er innlogget på MinSide, kan du skrive ut et bankbytteskjema ved å velge fanen «Produkter og priser» og videre «Avtaler og skjema».
Les videre for å se hvilke skjema som er aktuelle å fylle ut. Utfylte skjema sender du tilbake til oss, og vi hjelper deg med å bytte fra din gamle bankforbindelse.

Om du legitimerer deg med BankID fra annen bank for å opprette ditt kundeforhold hos oss og ønsker å bytte bank må du være oppmerksom på at enkelte banker vil kunne si opp din nåværende BankID. Om din BankID er utstedt av den banken du nå ønsker å bytte fra, anbefaler vi at du tar kontakt med banken og få avklart om de avslutter din BankID-avtale.
Bank Norwegian tilbyr ikke opprettelse av BankID-avtaler.


Slik bytter du innskuddskonto

For enkel oppsigelse av konto og overføring av innskudd fra gammel til ny bank, fyller du ut skjemaet «Oppdrag om overføring av innskudd – oppgjør av konto(er)» og returnerer det til oss. Da overføres innskuddet i gammel bank til din nye konto hos oss. Du kan be om å få tilsendt utskrift av registrerte betalingsoppdrag i den gamle banken, slik at du enkelt kan legge dette inn på MinSide.

Husk å gi beskjed om nytt kontonummer til arbeidsgiver, NAV og eventuelt andre som gjør innbetalinger til kontoen, slik at pengene kommer på rett konto. Innestående på gammel konto overfører du til den nye kontoen. Husk at mange banker ikke avslutter gammel konto så lenge du ikke har returnert debetkortet som er tilknyttet kontoen. Klipp derfor dette i 2, og send tilbake til banken.


Slik innfrir eller flytter du lån og kreditter

Før Bank Norwegian kan innfri lån og/eller kreditter for deg i annen bank må du ha søkt om og fått innvilget et forbrukslån (Søk forbrukslån her). Søk om et refinansieringslån og fyll inn betalingsinformasjonen til de kreditorene du ønsker vi skal innfri for deg. Du fullfører søknaden ved å signere gjeldsbrevet og utbetalingsfullmakten. Vi vil innfri de lån og kreditter du har spesifisert.

Dersom du ønsker å beholde dine tidligere kredittkortforbindelser er dette måten å gjøre det på. Hvis du til formodning skulle ønske å si opp/avslutte ditt kundeforhold til en eller flere av disse kredittkortforbindelsene må du i tillegg fylle ut skjemaet «Oppdrag om innfrielse av kredittkort». Da vil vi innfri gjelden og anmode din gamle bankforbindelse/leverandør om å avslutte ditt kundeforhold. Husk å returnere ditt kredittkort til din gamle bankforbindelse.


Hva med mine faste betalingsoppdrag?

Når du har mottatt opplysninger om dine faste betalingsoppdrag hos din gamle bankforbindelse, kan du opprette dem selv på MinSide.

Avtalegiro: For å opprette AvtaleGiro i Bank Norwegian, må du først legge inn en vanlig faktura til betaling på MinSide. Hvis kreditor tilbyr AvtaleGiro, vil du få opp spørsmål om du ønsker å legge opp en slik avtale på denne fakturaen.

eFaktura: Dine eFakturaavtaler vil automatisk dukke opp i oversikten på MinSide, ettersom eFakturaavtaler følger personnummeret ditt. Du må derfor ikke slette disse fra din tidligere bankforbindelse, for da vil de også bli slettet fra MinSide hos Bank Norwegian.

Faste betalinger: Du kan selv opprette faste betalinger når du er logget inn på MinSide ved å velge «Sparekonto», etterfulgt av «Betalingsavtaler» og «Ny fast betaling». Fyll deretter inn alle feltene. Når alt er fylt inn korrekt, godkjenner du ved å klikke "«Bekreft».


Bank Norwegian som bruksbank, men boliglån i annen bank?

Du kan fint nyte godt av å bruke en gebyrfri bank som din hovedbankforbindelse, og fortsatt ha boliglånet ditt et annet sted. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å opprette kundeforhold til Bank Norwegian som nevnt ovenfor, og opprette en fast overføring til kontoen i banken hvor du har boliglånet. På den måten vet du at boliglånet blir betalt hver måned, uten at du trenger å løfte en finger. Klikk her for forklaring på hvordan du legger opp et fast overføring eller betaling fra din konto.


MinSide

Når du blir kunde i Bank Norwegian, får du tilgang til MinSide hvor du har alle de nødvendige funksjonene tilhørende produktene dine hos oss. På MinSide får du full oversikt over de ulike kontoene dine. Når du har logget inn kan du utføre de ulike banktjenestene du har bruk for - raskt og enkelt. Skulle du mot formodning få problemer med MinSide, har vi en FAQ på hjemmesiden vår www.banknorwegian.no som gir svar på de fleste spørsmål.


Hva med kredittkortet mitt?

Bank Norwegian tilbyr kredittkort. Dette kan du finne mer informasjon om på kredittkortsøknadssiden.


Huskeliste

  • Gi beskjed til arbeidsgiver om ditt nye lønnskontonummer i Bank Norwegian.
  • Slett eventuelle avtalegiro/autogiro-avtaler i den tidligere nettbanken din. Opprett avtalene dine hos oss på MinSide.
  • eFakturaavtaler skal du automatisk finne igjen, ettersom avtalene følger ditt fødsels- og personnummer. Husk å bytte konto for belastning fra den gamle til den nye dersom dette ikke allerede er gjort.
  • Husk eventuelle, ikke-kapitaliserte renter på den «gamle» kontoen. Disse kommer som regel på konto den 31.12. hvert år. 
  • Husk at du må opprette et nytt «mottagerregister» når du bytter bank. Dette følger ikke automatisk med, men kan opprettes på MinSide.