Sparing

Ønsker du en fleksibel sparekonto med mange bruksmuligheter, eller vil du la pengene stå og vokse over tid? Her kan du sammenligne de to sparekontoene våre og velge den som passer best for deg og dine sparemål.

Trygg sparing

Sparepengene dine i filialen Bank Norwegian er dekket av den svenske innskuddsgarantien opptil 100 000 euro. Vær oppmerksom på at dersom du både har innskudd i filialen og direkte i Nordax Bank vil dette regnes som ett innskudd og den svenske innskuddsgarantien vil dekke opptil 100 000 euro av det samlede innskuddet. Innskudd i filialen Bank Norwegian fra beløp i norske kroner tilsvarende 100 000 euro og opptil 2 millioner norske kroner dekkes av tilleggsmedlemsskapet vårt i den norske innskuddsgarantiordningen.

Vi anbefaler at du leser mer om den samlede innskuddsgarantien og hva den dekker her.

Sparekonto

Med vår mest fleksible sparekonto får du god sparerente på pengene dine uten å begrense bruksmulighetene. Opprett opptil ti sparekontoer til ulike sparemål, overfør fritt mellom kontoene dine, og betal regninger direkte med AvtaleGiro. Det koster ingenting å opprette kontoen, og du har et ubegrenset antall gebyrfrie uttak.

Sparerente 3,05 %
Etableringsgebyr 0 kr
Gebyrfrie uttak per kalenderår Ubegrenset
Regningsbetaling og AvtaleGiro Ja

Sparekonto pluss

Nyhet

Sparekonto pluss passer for deg som planlegger å ha pengene stående over litt tid, og som er opptatt av å få best mulig rente på pengene dine. Det koster ingenting å opprette kontoen, og det er ingen bindingstid – men du har et begrenset antall gebyrfrie uttak i løpet av kalenderåret.

Sparerente 3,60 %
Etableringsgebyr 0 kr
Gebyrfrie uttak per kalenderår 2
Uttaksgebyr 0,5 % av uttaksbeløp*
Regningsbetaling og AvtaleGiro Nei

*2 gebyrfrie overføringer/uttak per kalenderår, deretter 0,5 % av uttaksbeløp.

Innskuddsrente

Innskuddsrente sparekonto3,05 %
Innskuddsrente sparekonto pluss3,60 %

Spørsmål og svar om sparing

Vår sparekonto er en konto uten uttaksbegrensninger, gebyrer og kan benyttes som en vanlig betalingskonto. Sparekonto pluss har høyere rente og to gebyrfrie uttak per kalenderår. Utbetalinger fra sparekonto pluss kan kun gjøres til en forhåndsbestemt konto.

Du kan kun opprette én sparekonto pluss, men inntil 10 øvrige sparekontoer.

Spørsmål og svar om sparekonto

For å overføre penger til sparekontoen, betaler du direkte til ditt kontonummer.

Kontonummeret finner du på MinSide eller i appen, under Sparing.
Klikk på kontoen du ønsker å overføre penger til for å se kontonummeret.

Overføringer fra sparekonto tar mellom 1-2 virkedager før det er registrert på mottakerkonto.

Vi har fem kjøringer per virkedag (mandag - fredag). I helgene er det ingen overføringer mellom bankene.

Legger du inn betalingen din før: Går betalingen ut: 
kl. 04:45 kl. 05:30
kl. 08:45 kl. 09:30
kl. 10:45 kl. 11:30
kl. 12:45 kl. 13:30
kl. 14:45 kl. 15:30

Det er ingen begrensninger relatert til antall overføringer. Det er heller ingen gebyrer tilknyttet overføring fra sparekonto.

For å endre transaksjonsgrensen fra din sparekonto må du logge inn på MinSide, klikke på «Sparing» og «Transaksjonsgrense». Her vil du kunne sette ønsket transaksjonsgrense. Du finner også valget om «Transaksjonsgrense» under «Mine kontoer».

Først må du logge inn på MinSide. Når du er logget inn skal du klikke på «Sparing»/«Mine kontoer». Klikk deretter på «Betale», for så å fylle inn all betalingsinformasjon. Dersom mottakeren tilbyr AvtaleGiro vil du få tilbud om å opprette det i etterkant.

Nei, vi tilbyr ikke muligheten for legge til disponenter eller opprette disponentkonti.

På Finansportalen kan du få hjelp til å finne hvilken konto og bank som passer best for ditt formål.

For avslutning av konto må du først betale ut innestående beløp til ønsket konto. Deretter sender du oss en henvendelse om hvilket kontonummer du vil avslutte og hvilket kontonummer du ønsker eventuelle tilgodehavende renter overført til.

Spørsmål og svar om sparekonto pluss

Ja, du kan søke om sparekonto pluss selv om du allerede har sparekonto. Du finner søknadsskjema her.

Du kan selv overføre mellom dine kontoer hos oss, også mellom sparekonto og sparekonto pluss. Vi gjør oppmerksom på at du kun har to gebyrfrie uttak på sparekonto pluss per kalenderår.

Ved opprettelse av sparekontoen får du tilgang til ditt kontonummer. Kontonummeret finner du også i appen eller på MinSide, under Sparing.

Dersom du har en eksisterende sparekonto, kan du også overføre penger fra denne konto. Dette gjør du i appen eller på MinSide under Sparing og Overføring.

Du får to gebyrfrie uttak fra sparekonto pluss per kalenderår. Deretter belastes det et gebyr på 0,5 % av beløp du overfører fra kontoen. Det er kun mulig å gjøre betalinger til et forhåndsbestemt kontonummer.

Det er ingen bindingstid på sparekonto pluss. Du kan avslutte kontoen når du ønsker det.

Det er ikke mulig å opprette betalingsavtaler som AvtaleGiro og eFaktura på sparekonto pluss. Dersom du ønsker å tilknytte betalingsavtaler til en konto hos oss, kan du søke om en vanlig sparekonto. Søknad om sparekonto finner du her.

Nei, vi tilbyr ikke muligheten for å legge til disponenter eller opprette disponentkonti.

På Finansportalen.no kan du få hjelp til å finne hvilken konto og bank som passer best for ditt formål.

Dersom du ønsker å avslutte din sparekonto pluss må du først utbetale innestående saldo. Deretter sender du en e-post hvor du oppgir at du ønsker å avslutte kontoen. Vi gjør oppmerksom på at dersom du ikke har flere gebyrfrie uttak igjen inneværende kalenderår, vil uttaksgebyret på 0,5 % bli trukket fra ved overføringen.

Opptjente renter vil bli utbetalt til det forhåndsbestemte kontonummeret.