Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss
Illustrasjon høyrentekonto: Sparegris med pil som peker oppover

Hva er en høyrentekonto, og hvem passer det for?

Hva er en høyrentekonto, og hvorfor lønner det seg å opprette en slik? I denne artikkelen forteller vi deg hvordan du kan la pengene vokse ved å plassere dem på riktig sted – uten risiko.

Høyrentekonto – en kort oversikt

En høyrentekonto er enkelt fortalt en sparekonto som har høyere rente enn brukskontoen eller lønnskontoen din. Siden kontoen tilbyr en høy rente, er dette det perfekte stedet å plassere penger du ikke planlegger å bruke med det første. For du bør nemlig ikke ha mer penger enn nødvendig på brukskontoen til daglig forbruk. Lar du penger stå og «visne» her, går du potensielt glipp av verdifulle rentekroner.

Vær oppmerksom på at noen høyrentekontoer har et begrenset antall uttak i løpet av et år, mens andre har oppsigelsestid eller krav til et minstebeløp for innskudd. Dette er det viktig å undersøke før du velger høyrentekonto.

Høyrentekonto – et fleksibelt sparealternativ med beste rente

Med en høyrentekonto får du innskuddsrente fra første krone du setter inn, og som oftest slipper du å betale gebyrer for å overføre mellom kontoene dine. Transaksjonen skjer umiddelbart fra høyrentekonto til brukskonto, noe som vil være en trygghet for mange. Det gjør nemlig at du alltid har pengene dine lett tilgjengelig i tilfelle det skulle dukke opp uforutsette utgifter.

En høyrentekonto passer ypperlig om du er opptatt av kort- eller langsiktig sparing. Du velger selv om du vil sette inn et engangsbeløp eller opprette en fast spareavtale hvor penger blir trukket automatisk fra kontoen din hver måned – for eksempel på lønningsdatoen.

Klikk her for å lese mer om vår høyrentekonto.

Opprett sparekonto – få innskuddsrente fra første krone

Vi tilbyr høyrentekonto uten bindingstid, med en god rente som starter på 3,80 prosent. I tillegg får du følgende fordeler:

  • Det er helt gratis å opprette høyrentekontoen.
  • Det er ingen begrensninger på antall uttak på vår vanlige sparekonto. Sparekonto pluss har seks gebyrfrie uttak per kalenderår.
  • Det er ingen bindingstid.
  • Du betaler ingenting for å overføre mellom sparekontoene dine.

Som en ekstra trygghet for deg er det kjekt å vite at du er dekket av en innskuddsgaranti dersom noe uforutsett skulle hende.

For å opprette en sparekonto hos oss trenger du ganske enkelt bare å fylle ut dette skjemaet.

Spørsmål og svar

Innskuddsrente er ganske enkelt den renten du får av penger du oppbevarer i en bank.

Ja. Du kan opprette en høyrentekonto hos oss selv om du har et kundeforhold i en annen bank. Vi har ingen bindingstid, og det koster ingenting å ta ut penger eller overføre midler mellom kontoer. Du oppretter en høyrentekonto ved å fylle ut dette skjemaet.

Velg en sparekonto som passer for deg her