Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Forbrukslån til det du selv ønsker

Trenger du penger til et nytt prosjekt, eller har det dukket opp en uforutsett utgift? Med et forbrukslån hos oss kan du låne penger til det du trenger – akkurat når du trenger det.

150 000 kr

5 000
600 000
Søk forbrukslån her

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Om vårt forbrukslån

Et forbrukslån er et lån du kan bruke til det du selv ønsker. Det er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med boligen din eller andre eiendeler som sikkerhet til banken. Hos oss kan du søke om et forbrukslån fra 5000 kroner til 600 000 kroner, og det er ingen krav til hva du bruker pengene på.

Renten på forbrukslånet vårt blir individuelt beregnet når du søker. Nedbetalingstiden på et forbrukslån er maksimalt fem år, men du kan når som helst velge å betale ned deler av eller hele lånet for å spare rentekostnader.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Fordeler med forbrukslån hos oss

 • Lån til det du ønsker

 • Enkel og sikker signering med BankID

 • Inntil 5 års nedbetalingstid

 • Innfri lånet før tiden – uten ekstra kostnad

 • Få full kontroll over forbruket ditt i appen eller på MinSide

Hvordan søke om forbrukslån?

Hvis du vil søke om forbrukslån hos oss, er det bare å fylle ut den digitale lånesøknaden vår, som er delt inn i tre enkle trinn:

 1. I trinn én ber vi deg om å fylle inn ønsket lånebeløp og personalia som navn og e-postadresse.

 2. I trinn to ber vi deg om noen opplysninger som har innvirkning på økonomien din – som årsinntekt og boligsituasjon.

 3. I trinn tre oppgir du hvor mye du har i samlet gjeld fra før av.

Deretter er det bare å se over opplysningene dine og samtykke til at vi kan behandle søknaden din.

Du kan når som helst avslutte søknaden, og du er ikke forpliktet til noe ved å søke. Blir du ikke fornøyd med tilbudet du får av oss, eller du ombestemmer deg underveis, er det bare å takke nei til tilbudet – enkelt og greit.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Når du har sendt søknaden din om lån

Når vi mottar en søknad om forbrukslån, starter vi med å gjøre en kredittvurdering. Det vil si at vi henter inn registrerte opplysninger om ting som inntekt, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. Formålet med kredittvurderingen er å kartlegge betjeningsevnen din.

Hvis vi vurderer at du kan betjene et nytt lån, får du et lånetilbud av oss. Deretter er det helt opp til deg om du ønsker å takke ja til lånetilbudet vårt eller ikke – du er aldri forpliktet til noe før du eventuelt signerer en låneavtale.

Hvis du er fornøyd med tilbudet og ønsker å takke ja, kan det hende vi ber deg om å sende oss dokumentasjon på noen av opplysningene du har oppgitt. Dette er blant annet for å sikre at ingen misbruker navnet ditt til å søke om lån. Dokumentasjonen kan sendes digitalt, og om alt ser greit ut, blir pengene utbetalt null til to virkedager etter at dokumentasjonen er mottatt.

For å få et lånetilbud av oss må du blant annet

 • Kunne dokumentere fast inntekt

 • Ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

 • Ha fylt 23 år

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Mann og kvinne på tur i skogen.

Lån uten sikkerhet, til det du trenger, når du trenger det

Fordi du ikke behøver å stille sikkerhet i bilen din, huset ditt eller andre eiendeler når du tar opp et forbrukslån, går behandlingen av lånesøknaden din ekstra effektivt. Det betyr at du kan låne penger til det du trenger – når du faktisk trenger det. Et forbrukslån uten sikkerhet kan derfor være løsningen om du har et finansieringsbehov med kort frist, som for eksempel en verkstedregning på bilen din.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Med andre ord er det et lån som du kan bruke til det du vil, uten at du trenger å stille med bolig eller andre eiendeler som pant til banken. Ved å gi et lån uten sikkerhet tar banken en risiko, og derfor er renten på et forbrukslån høyere enn for et lån med sikkerhet i for eksempel bil eller bolig.

Prøv vår kalkulator for forbrukslån her

Hvorfor ta opp et forbrukslån?

Et forbrukslån kan være en løsning for deg med et kortsiktig finansieringsbehov – for eksempel hvis det har dukket opp uforutsette utgifter. På den måten får du betalt regningene i tide, og kan fordele kostnaden over flere måneder. Å ta opp et lån uten sikkerhet kan også være et godt alternativ for deg som ønsker å refinansiere lånene dine og på den måten få bedre oversikt over økonomien din. Om du har høy rente på flere smålån og kreditter, kan det også være mye å spare på å refinansiere.

Mann som ser ut over sjøen.

Hva om jeg får betalingsproblemer?

Det er alltid viktig å tenke seg godt om før man tar opp et nytt lån – enten det gjelder å øke boliglånet sitt eller å ta opp et forbrukslån. Selv om vi vurderer og setter krav til økonomien din før du får innvilget et lån hos oss, kan det oppstå problemer i etterkant som følge av for eksempel endrede arbeids- eller livssituasjoner. Med vår betalingsforsikring for lån får du større økonomisk trygghet dersom noe uforutsett skulle skje. Hvis du skulle oppleve problemer med å betale lånet, er det viktig at du tar kontakt med oss tidlig slik at vi kan forsøke å hjelpe deg.

Produktinformasjon

Nominell rente9,79 % - 20,99 %
Effektiv rente10,43 % - 39,54 %
Lånestørrelsekr 5000 - kr 600 000
Nedbetalingstid forbrukslån1 - 5 år
Etableringsgebyr (kr 5000 – kr 9 999)kr 0
Etableringsgebyr (kr 10 000 – kr 19 999)kr 349
Etableringsgebyr (kr 20 000 – kr 99 999)kr 995
Etableringsgebyr (kr 100 000 – kr 499 999)kr 1495
Etableringsgebyr (kr 500 000 – kr 600 000)kr 1995
Termingebyrkr 30
AvtaleGiroJa

Spørsmål og svar

Å ha kredittkort kan være en god sikkerhet i hverdagen og er ofte det gunstigste lånealternativet for små kjøp som du raskt kan betale tilbake. Dette er fordi kredittkort som regel har en rentefri periode i starten. Om du derimot trenger et litt større lån, som du ønsker å nedbetale over flere måneder, er forbrukslån ofte et gunstigere alternativ. Da kan du nemlig få en bedre rente enn på et kredittkortlån, og med lavere rente får du et billigere lån totalt sett. Et forbrukslån kan også brukes til å refinansiere dyre smålån og kredittkortlån med høyere rente.

Vi begynner dokumentkontrollen når vi har mottatt legitimering, samt alle etterspurte dokumenter. I noen tilfeller vil vi kunne etterspørre mer dokumentasjon. Normalt vil lån bli utbetalt 0-3 virkedager etter at siste dokument er mottatt.

Du mottar faktura på e-post omtrent 14 dager før forfall. Ved innbetaling benytter du deg av betalingsinformasjonen som fremkommer på fakturaen. Det er alltid samme betalingsinformasjon på ditt lån. Du kan derfor benytte betalingsinformasjonen fra en tidligere faktura eller finne den på MinSide under Lån.

Du kan også opprette AvtaleGiro for automatisk trekk på forfallsdato. Dette gjør du inne på MinSide eller i appen. Se brukerguide.

Du kan enkelt søke om opplåning på MinSide. Klikk på «Opplåning», som ligger under overskriften «Lån». Opplåning kan først søkes om én måned etter utbetaling av lånet eller forrige opplåning. Vi har kun mulighet til å behandle søknader om opplåning via MinSide

Renten på forbrukslån er flytende. Renten kan øke eller bli redusert. Dersom renten på lånet skal endres vil banken varsle deg om det minimum 6 uker før endringsdato.

Hvis du er á jour med dine termininnbetalinger kan du søke om å forlenge løpetiden. Dette gjør du inne på MinSide. Når du er innlogget klikker du på «Lån», etterfulgt av «Forlengelse av løpetid».

Her kan du lese svarene på de vanligste spørsmålene om lån. Finner du ikke det du leter etter, kan du stille spørsmålet i vår chat eller kontakte kundeservice direkte på telefon eller e-post.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.