Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Kredittkort eller forbrukslån? Hva bør du velge?

Enten du trenger penger til ferie, oppussing eller andre investeringer, kan et lån bidra til å gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger. Men når bør du egentlig bruke kredittkort? Og når er et forbrukslån den beste løsningen?

Hva er rimeligst av kredittkort og forbrukslån?

Enten du velger forbrukslån eller kredittkort, finnes det både fordeler og ulemper. Hva som passer best for akkurat deg avhenger av hvor mye du trenger å låne – og om du trenger kort tid eller lang tid på å betale tilbake pengene.

Fordi kredittkort har en høyere effektiv rente enn et forbrukslån, blir det fort dyrt å ha kredittkortgjeld over flere måneder. Samtidig tilbyr kredittkort som regel en rentefri periode, som gjør at du ikke trenger å betale en krone i renter så lenge du tilbakebetaler pengene i tide.

Med et forbrukslån må du betale renter fra dag én. Renten er på sin side vesentlig lavere enn på et kredittkort. Så dersom du trenger litt lenger tid på å nedbetale lånesummen, vil et forbrukslån ofte være den rimeligste løsningen. Du kan bruke inntil fem år på å betale ned et forbrukslån.

For å finne ut hva som vil være det rimeligste alternativet for deg, bør du tenke nøye igjennom hvor lang tid du vil trenge på å betale tilbake pengene. Som regel anbefaler vi å velge å søke om et forbrukslån, dersom du trenger å låne over 25 000 kroner.

I disse tilfellene bør du velge kredittkort

Til varekjøp, ferier og mindre utgifter kan kredittkort være en både praktisk og sikker måte å betale på. Fordi de fleste kredittkort tilbyr en begrenset periode med full rentefrihet, gir det deg større økonomisk fleksibilitet i de periodene du trenger litt mer penger å rutte med.

Dersom du vet at du kan betale tilbake lånesummen i løpet av den rentefrie perioden, lønner det seg nesten alltid å bruke kredittkortet. Dette kan også gi deg tilgang til en rekke fordeler, som rabatter, eksklusive tilbud og fordelsprogrammer.

Kredittkort er også en trygg betalingsmetode som ofte har forsikringsavtaler inkludert. Med vårt kredittkort har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Med kredittkort hos oss kan du også velge å inkludere tannhelseforsikring, helårs reiseforsikring, betalingsforsikring, ID-tyveriforsikring og egenandelsforsikring på leiebil.

Søk om kredittkort
  • Rentefri periode på 45 dager
  • Inntil 150 000 kroner i kreditt
  • Tjen CashPoints eller få cashback ved kjøp
  • Gebyrfritt kontantuttak i utlandet

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.

Par som sitter på et gulv og lener seg mot hverandre med ryggen mot en ferdig sparklet gipsvegg

I disse tilfellene bør du velge forbrukslån

Skal du for eksempel pusse opp eller investere i noe som koster mer enn 25 000 kroner, er det ofte greit med litt lenger nedbetalingstid. Til større beløp vil derfor et forbrukslån som regel være en bedre løsning enn kredittkortgjeld. Med et forbrukslån kan du sette opp en nedbetalingsplan som gir deg inntil fem år på å betale tilbake pengene.

Forbrukslån har ikke den samme rentefrie perioden som et kredittkort har, men gir deg til sammenligning en mye lavere rente. Med et forbrukslån har du god oversikt over det du skylder, og trenger kun å forholde deg til én faktura med et fast beløp hver måned.

Med forbrukslån hos oss kan du når som helst gjøre ekstra innskudd og innfri lånet akkurat når det passer deg. Vi tilbyr forbrukslån på opptil 600 000 kroner.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.