Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss
Mann som ser ut over sjøen.

Lån uten sikkerhet

Lån inntil 600 000 kroner til hva du vil

Trenger du penger til nye prosjekter, eller trenger du hjelp til uforutsette utgifter? Hos oss kan du låne penger til hva du vil uten sikkerhet.

150 000 kr

5 000
600 000
Søk forbrukslån her

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Glad kvinne i skogen.

Om lån uten sikkerhet

 • Lån til hva du vil
 • Inntil 5 års nedbetalingstid
 • Innfri når som helst uten ekstra kostnad
 • Ha full kontroll via appen eller MinSide
 • Fullfør prosessen elektronisk med BankID

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Kvinne med caps på hodet.

Når du søker

Når du registrerer en søknad hos oss, foretar vi en kredittvurdering og en beregning av din betjeningsevne for å kunne vurdere om vi kan gi deg et lån. Søknaden er uforpliktende og kan avsluttes når som helst.

For å kunne søke lån hos oss må du

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
 • Ha fylt 23 år

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Venner på tur ved en innsjø.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet er et lån du kan få uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Siden banken ikke tar sikkerhet i eiendeler som for eksempel bolig og bil, er det større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er også renten høyere sammenliknet med andre lånetyper.

Et forbrukslån er i hovedsak for deg som trenger penger til små og store prosjekter, eller som ønsker å refinansiere dyre smålån og kreditter for å redusere de månedlige kostnadene.

Mann og kvinne på tur i skogen.

Hvorfor skal jeg ta opp et lån uten sikkerhet?

I motsetning til lån med pant i eiendeler, er et forbrukslån mindre tidkrevende å etablere siden det ikke er krav til sikkerhet. I tillegg til å slippe kostnader knyttet til tinglysningsgebyret, er etableringskostnadene ved lån uten sikkerhet ofte lavere. Et forbrukslån kan passe godt dersom du har et kortsiktig finansieringsbehov hvor du trenger pengene innen kort tid, og ikke flere uker frem i tid.

Du kan innfri hele eller deler av forbrukslånet når som helst uten ekstra kostnader, og du velger selv hvor lang nedbetalingstid lånet skal ha. Nedbetalingstiden kan endres underveis i låneperioden og tilpasses din økonomiske situasjon dersom den skulle endre seg.

Produktinformasjon

Nominell rente9,79 % - 20,99 %
Lånestørrelsekr 5000 - kr 600 000
Nedbetalingstid forbrukslån1 - 5 år
Etableringsgebyr (kr 5000 – kr 9 999)kr 0
Etableringsgebyr (kr 10 000 – kr 19 999)kr 349
Etableringsgebyr (kr 20 000 – kr 99 999)kr 995
Etableringsgebyr (kr 100 000 – kr 499 999)kr 1495
Etableringsgebyr (kr 500 000 – kr 600 000)kr 1995
Termingebyrkr 30
AvtaleGiroJa

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Spørsmål og svar

For å kunne søke om forbrukslån må du
 • ha fylt 23 år
 • ha en registrert liknet inntekt
 • ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
Hvis du oppfyller disse kravene og søker om lån, foretar vi en kredittvurdering og en sjekk mot Gjeldsregisteret.
Du er ikke bundet til valgt nedbetalingstid og kan innfri lånet ditt når du selv måtte ønske. Dersom du ønsker å benytte deg av angrefristen, må det innbetales et rentebeløp for hver dag du har hatt lånet. Dagsrenten fremkommer i Gjeldsbrevet.

Dersom du ønsker å innfri lånet ditt, ber vi deg kontakte oss på telefon 23 36 16 99 eller e-post post@banknorwegian.no der du oppgir dato for innfrielse. Vi vil da kunne beregne renter frem til innfrielsesdato slik at korrekt totalsum innbetales.
Informasjon om forbrukslån:
Forbrukslån er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i eiendeler. Siden du ikke trenger å stille sikkerhet når du tar opp forbrukslån, er det en større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er renten høyere enn for eksempel for boliglån og billån.
Når du tar opp et forbrukslån, må du gjøre en grundig vurdering i forkant:
 • Har du råd til å betale tilbake lånet?
 • Vil du klare å håndtere en renteøkning?
 • Er behovet for ekstra penger kortsiktig eller langsiktig?

Du bestemmer selv hva du ønsker å bruke pengene på, men hvis du trenger penger til å dekke løpende utgifter i hverdagen, er vårt råd at du kutter i utgiftene dine istedenfor å ta opp et lån. Forbrukslån skal ikke brukes til å dekke egenandelen ved boligkjøp.

Vi bruker modeller for å beregne om du har råd til å ta opp et forbrukslån, men det er du som kjenner din egen økonomi best. Noen har høyere forbruk enn andre. Du må selv gjøre en vurdering om du har råd til å betale månedsbeløpet, i tillegg til de utgiftene du allerede har. Gjør gjerne ekstra innbetalinger på lånet når du har mulighet til det. Da betaler du ned lånet raskere, og det blir billigere.

Det er viktig å sette av nok penger hver måned til å betale avdragene. Hvis du ikke betaler det du skylder, vil ditt lån gå til inkasso, noe som vil føre til at kostnadene for lånet ditt øker.

Dersom du søker om refinansiering for å samle annen gjeld, må du ikke la det bli en hvilepute. Man blir ikke kvitt gjelden sin av å refinansiere, den må fortsatt betales tilbake. I tillegg er det viktig at man ikke refinansierer et kredittkort, for så å benytte kredittkortet for å dra opp rammen igjen. Da kan du ende opp med mer gjeld enn før du tok grep for å rydde opp.
På Finansportalen, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet, finner du gode råd om hvordan du holder orden på økonomien din.

Kunnskap om personlig økonomi:
Vi ønsker mer personlig økonomi inn i skolen for å øke kunnskapsnivået i samfunnet - og dermed unngå at folk får problemer i privatøkonomien. Vi er medlem av Finans Norge, hovedorganisasjonen for finansnæringen i Norge, og støtter deres arbeid for at personlig økonomi bør komme inn i hele utdanningsløpet som et obligatorisk kompetansemål i barneskolen, ungdomsskolen og på alle trinn i videregående skole.
Her kan du lese mer om Finans Norge sitt arbeid for å øke kunnskapsnivået om personlig økonomi: https://www.finansnorge.no/tema/personlig-okonomi/personlig-okonomi-i-skolen/

Vi begynner dokumentkontrollen når vi har mottatt legitimering, samt alle etterspurte dokumenter. I noen tilfeller vil vi kunne etterspørre mer dokumentasjon. Normalt vil lån bli utbetalt 0-3 virkedager etter at siste dokument er mottatt.

Banken benytter kredittscoremodeller for automatisk behandling av lånesøknaden. Behandlingen tar ikke hensyn til annen informasjon enn den vi har tilgjengelig på søknadstidspunktet. Et avslag betyr ganske enkelt at vi, med vår utlånspraksis og den informasjonen vi har tilgang til, ikke kan påta oss risikoen ved utlånet.

En kredittscoremodell er et verktøy for å vurdere lånesøknader på en rask og effektiv måte. Kredittscoremodeller tar hensyn til både opplysninger du gir i lånesøknaden og offentlig tilgjengelige opplysninger. Dette er objektiv informasjon som erfaringsmessig har betydning for evne og vilje til å betjene gjelden. Sentrale forhold som vurderes ved en lånesøknad er blant annet ligningsinntekt, ligningsformue, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. For å hente inn offentlig tilgjengelige opplysninger benytter vi blant annet kredittopplysningsselskaper. De fleste opplysningene som legges inn i modellen vektes for lite til at de hver for seg har avgjørende innflytelse på utfallet av lånesøknaden.
Medsøker vil motta en egen e-post med en lenke til BankID-signering. Det er derfor viktig at medsøkers e-postadresse blir registrert i søknaden.

Du mottar faktura på e-post omtrent 14 dager før forfall. Ved innbetaling benytter du deg av betalingsinformasjonen som fremkommer på fakturaen. Det er alltid samme betalingsinformasjon på ditt lån. Du kan derfor benytte betalingsinformasjonen fra en tidligere faktura eller finne den på MinSide under Lån.

Du kan også opprette AvtaleGiro for automatisk trekk på forfallsdato. Dette gjør du inne på MinSide eller i appen. Se brukerguide.

Du kan enkelt opprette AvtaleGiro inne på MinSide, eller i appen. Når avtalen er opprettet vil terminbeløpet til neste forfall trekkes automatisk fra din konto hvor avtalen er opprettet.

Se brukerguide

Har du gitt generelt samtykke til å motta eFaktura i banken din, også kalt «Ja takk til alle», vil du også motta eFaktura for ditt lån hos oss.

Dersom du ønsker å gjøre en ekstra innbetaling til lånet gjør du dette ved å legge inn en betaling til samme konto- og KID-nummer som på en tidligere faktura. Du kan også finne betalingsinformasjon på MinSide.

Alle ekstra innbetalinger vil gå til direkte nedbetaling av utestående gjeld, det er ikke mulig å forskuddsbetale.

Du kan innfri lånet når du selv ønsker. Du er ikke bundet til valgt nedbetalingstid. Ta kontakt med oss på post@banknorwegian.no eller på telefon 23 36 16 99 når du vet hvilken dato du ønsker å innfri lånet, så vil vi beregne korrekt innfrielsessaldo for deg.

Du kan enkelt søke om opplåning på MinSide. Klikk på «Opplåning», som ligger under overskriften «Lån». Opplåning kan først søkes om én måned etter utbetaling av lånet eller forrige opplåning. Vi har kun mulighet til å behandle søknader om opplåning via MinSide

Hvis du er á jour med dine termininnbetalinger kan du søke om å forlenge løpetiden. Dette gjør du inne på MinSide. Når du er innlogget klikker du på «Lån», etterfulgt av «Forlengelse av løpetid».

Dersom du ikke har mottatt purring kan du betale inn ditt månedlige terminbeløp som vanlig. Ved manglende betaling av terminbeløp blir det sendt ut en purring fra Kredinor. Purringen vil være på det ubetalte beløpet fra forrige termin, samt et nytt terminbeløp. Dersom purringen blir betalt innen forfall vil lånet løpe videre som avtalt.

Dersom du har AvtaleGiro er det viktig å følge med og justere beløpet i nettbanken etter du har betalt purringen fra Kredinor.

Renten på forbrukslån er flytende. Renten kan øke eller bli redusert. Dersom renten på lånet skal endres vil banken varsle deg om det minimum 6 uker før endringsdato.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.