Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Hvorfor lønner det seg å bruke kredittkort i utlandet?

Planlegger du en ferietur til utlandet? I denne artikkelen gir vi deg flere gode grunner til hvorfor du bør ta med deg et kredittkort på reisen.

Har du penger på konto som du har spart opp til ferie i utlandet, tenker du kanskje at det er unødvendig å ta med deg kredittkortet. Det stemmer ikke nødvendigvis. Faktisk kan det være både tryggere og mer fleksibelt å dra kredittkortet når du er på reisefot.

Betal flybilletter og hotellopphold med kredittkortet

Betaler du 50 prosent eller mer av reisen med kredittkort i stedet for debetkort, er du ofte sikret dersom noe uforutsett skulle skje – for eksempel hvis flyselskapet går konkurs eller du opplever å bli svindlet. Mange kredittkort har nemlig reiseforsikring inkludert, noe som gjør at du kan fremme et reklamasjonskrav og få tilbakebetalt pengene fra kredittkortselskapet.

Få en tryggere handel ved å bruke kredittkort i utlandet

Når du skal betale i butikker eller restauranter i utlandet, lønner det seg alltid å bruke kredittkort. Da trekkes ikke pengene direkte fra bankkontoen din, og skulle kortet ditt bli stjålet eller misbrukt, vil banken i mange tilfeller kunne erstatte beløpet for deg.

Du kan også kontakte kortselskapet og be dem om å rette opp eventuelle feil du oppdager, for eksempel at butikken har trukket deg dobbelt. I tillegg slipper du å gå rundt med masse kontanter i lommeboka di.

Husk alltid å skjule PIN-koden når du betaler med kredittkortet!

Betal alltid i lokal valuta

Kortterminaler i utlandet gir deg som regel valget mellom å betale i norske kroner eller i lokal valuta når du kjøper en vare eller tjeneste. Selv om det kanskje føles tryggere å betale i norske kroner, lønner det seg alltid å betale i lokal valuta.

Betaler du i norske kroner, er det nemlig utsalgsstedet som bestemmer vekslingskursen, og da kan du ende opp med å betale unødvendig mye som følge av et høyt vekslingsgebyr eller en dårlig vekslingskurs. Lar du imidlertid banken din veksle for deg, vil du som regel få en bedre kurs enn i butikken du handler hos.

Ta med deg to kort på reisen

Det er alltid smart å ta med seg to ulike kort når du er ute og reiser, i tilfelle noe skulle skje med det ene kortet. Det kan i tillegg være lurt å oppbevare disse kortene på forskjellige steder. På den måten unngår du å miste begge kortene samtidig hvis du for eksempel roter bort lommeboka eller den blir stjålet. Både Visa-kort og Mastercard aksepteres av de fleste restauranter og butikker.

Oppdager du at kortet ditt er borte, eller mistenker at det er brukt av fremmede, er det viktig at du tar kontakt med kortutstederen så raskt som mulig. De kan hjelpe deg med å sperre kortet.

Dra nytte av bonusordninger hver gang du drar kortet

Noen kredittkort har et bonussystem som lar deg tjene opp poeng hver gang du kjøper noe. Disse poengene kan du bruke ved en senere anledning på flyreiser, mat, hotellopphold eller andre produkter og opplevelser. Enkelte kredittkort gir deg også gebyrfrie uttak i utlandet – en ekstra bonus som er med på å redusere forbruket ditt.

Undersøk alle transaksjoner når du kommer hjem

Noen kortutstedere tilbyr en egen app som lar deg løpende holde oversikt over hvor mye penger du har brukt med kredittkortet. Det kan være med på å redusere risikoen for at du bruker mer enn du har råd til når du er på ferie.

I tillegg kan du enkelt sjekke alle transaksjoner når du er vel hjemme igjen, og forsikre deg om at alt stemmer på fakturaen du mottar. Oppdager du mistenkelige transaksjoner eller at du har blitt trukket dobbelt, bør du kontakte kortutstederen snarest mulig.

Bestill kredittkort

Vårt kredittkort har flere ganger blitt kåret til beste reisekort og kommer med mange fordeler. Når du bruker kortet til å handle varer eller tjenester, kan du tjene CashPoints eller cashback på kjøpene dine. CashPoints fungerer som en digital valuta og kan brukes som betaling for flyvninger med Norwegian. Som et alternativ til CashPoints tilbyr vi også cashback, som du kan bruke til å nedbetale saldoen på kredittkortet ditt.

Kortet gir deg inntil 150 000 kroner i kreditt og inntil seks ukers rentefri betalingsutsettelse. I tillegg får du disse fordelene med kredittkortet:

  • Du betaler ingen årsavgift.
  • Du får reise- og avbestillingsforsikring inkludert.
  • Du kan legge til kortet på mobilen smartklokka.
  • Du er bedre beskyttet mot svindel i løpet av ferieturen.
  • Du har full oversikt over forbruket ditt via appen vår eller på MinSide.

Søk om kredittkortet her.

Vanlige spørsmål og svar

Det kan være smart å ha med seg både Visa og MasterCard på reise. Det er nemlig noen steder som bare aksepterer Visa, og andre som bare godtar MasterCard. Kredittkortet vårt er et Visa-kort, som er den mest aksepterte korttypen både i Norge og internasjonalt.

Bruker du kredittkort i en bankterminal, tar ut penger i en minibank eller foretar et kjøp i utenlandsk valuta, tar banken et valutapåslag som ofte varierer mellom 1,75–2,50 prosent. Med kredittkortet vår er dette valutapåslaget 1,75 prosent.

Noen banker tar et uttaksgebyr som kommer på toppen av valutapåslaget. Vi tar ingen uttaksgebyr. Vær imidlertid oppmerksom på at selskapet som opererer minibanken, kan ta et gebyr for å bruke den. Disse pengene går ikke til oss, og beløpet vil være likt uansett hvilket kort du bruker.

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.

Søk om kredittkort