Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Tenk digital sikkerhet på Black Friday og Cyber Monday

Det er mange tilbud som ser legitime ut, men som i realiteten er svindel. Derfor vil vi denne uken oppfordre våre kunder om å være ekstra oppmerksomme og benytte anledningen til å sette seg inn i råd for en trygg digital handel før de slår til på tilbud som er for gode til å være sanne.

Et kredittkort har flere sikkerhetsmekanismer

Det er lurt å benytte kredittkort når du handler på nett fordi et kredittkort har flere sikkerhetsmekanismer innebygget. På den ene siden er lovverket en viktig del av det som kommer kunden til gode dersom de blir utsatt for svindel, eller på andre måter havner i en tvistesak med en selger. I tillegg er kredittkort tilknyttet systemer som fanger opp uvanlige korttransaksjoner, og som gjør det mulig å stoppe transaksjonen før den går gjennom.

Får hjelp i reklamasjonssaker om uhellet er ute

Det kan i mange tilfeller være vanskelig å avdekke svindel, eller gjennomskue selgere med uærlige intensjoner. Tidligere kunne man avsløre slikt gjennom dårlig språk, men svindlerne har blitt proffere og begår ikke lengre denne feilen i like stor grad.

Dersom noen er uheldige og har falt for svindel er det mulig å klage til kredittyter, altså selskapet du har kredittkort gjennom.

Sjekk dette før du handler i tilbudsperioden

  1. Betal med et kredittkort når du handler på nett.
  2. Søk etter nettbutikken på nett og les andres erfaringer før du legger inn en bestilling
  3. Bruk tjenester som overvåker prisen på en vare over tid for å se om butikken har justert opp prisen i forkant av Black Week.

Hvis et tilbud virker for godt til å være sant, så er det som regel det! 😊