Tenk digital sikkerhet på Black Friday og Cyber Monday

Publisert: 25.11.2021

Denne uken har vi sendt våre kunder råd om å huske nettsikkerhet hvis de slår til på Black Friday og Cyber Monday tilbud. Det er mange tilbud som ser legitime ut, men som i realiteten er svindel. Derfor har vi denne uken oppfordret våre kunder om å være ekstra oppmerksomme og benytte anledningen til å sette seg inn i råd for en trygg digital handel før de slår til på tilbud som er for gode til å være sanne. 

Et kredittkort har flere sikkerhetsmekanismer

Det er lurt å benytte kredittkort når du handler på nett fordi et kredittkort har flere sikkerhetsmekanismer innebygget. På den ene siden er lovverket en viktig del av det som kommer kunden til gode dersom de blir utsatt for svindel, eller på andre måter havner i en tvistesak med en selger. I tillegg er kredittkort tilknyttet systemer som fanger opp uvanlige korttransaksjoner, og som gjør det mulig å stoppe transaksjonen før den går gjennom. 

Får hjelp i reklamasjonssaker om uhellet er ute

Det kan i mange tilfeller være vanskelig å avdekke svindel, eller gjennomskue selgere med uærlige intensjoner. Tidligere kunne man avsløre slikt gjennom dårlig språk, men svindlerne har blitt proffere og begår ikke lengre denne feilen i like stor grad.  

Dersom noen er uheldige og har falt for svindel er det mulig å klage til kredittyter, altså selskapet du har kredittkort gjennom. 

Sjekk dette før du handler i tilbudsperioden

  1. Betal med et kredittkort når du handler på nett.
  2. Søk etter nettbutikken på nett og les andres erfaringer før du legger inn en bestilling
  3. Bruk tjenester som overvåker prisen på en vare over tid for å se om butikken har justert opp prisen i forkant av Black Week. 

Hvis er tilbud virker for godt til å være sant, så er det som regel det 😊