Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Flytte billån

Har du billån med unødvendig høy rente? Eller kanskje du har flere ulike lån som du ønsker å samle på ett sted? I så fall kan det være en god løsning å flytte og refinansiere billånet ditt.

Slik kan du refinansiere billån

Dersom du tok opp et lån uten sikkerhet da du kjøpte bilen din – også kalt kaskofritt billån – kan du enkelt flytte billånet ditt til oss. Da tar du i praksis opp et nytt forbrukslån for å betale ned det gamle lånet – uten at vi tar noen pant i bilen eller andre eiendeler. Enkelte banker lar deg også flytte billån med pant. Denne muligheten tilbyr vi ikke i dag.

Når du søker om et refinansieringslån, vil det eksisterende billånet ditt innfris, og du fortsetter i stedet å betale ned på det nye refinansieringslånet. På den måten kan du oppnå bedre renter og vilkår, samtidig som du kan få bedre oversikt over økonomien din. Den effektive renten på refinansieringslånene våre er fra 9,82 %, og du kan låne opptil 600 000 kroner. Du kan bruke maksimalt 15 år på å nedbetale lånet.

Søk om refinansiering av billån her

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,42 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 2495 kroner. Kostnad: 88 538 kroner. Total: 248 538 kroner.

Derfor kan det lønne seg å flytte billånet til en annen bank

Betaler du høye renter og avdrag på ett eller flere lån, kan det lønne seg å samle og flytte lånene dine til en bank som tilbyr bedre betingelser. I dagens marked konkurrerer nemlig bankene om å gi deg det billigste lånet, noe som kommer deg som kunde til gode. Velger du riktig bank, er det ofte mange tusenlapper å spare årlig.

Flytting av billån til huslån

Har du et boliglån, vil dette lånet som regel ha lavest rente av alle lån på markedet. Og sitter du med ledig sikkerhet i boligen, kan det være en mulighet å bake billånet inn i boliglånet. I dette tilfellet tar banken pantesikring i boligen. Fordelen med denne løsningen er at boliglånet som regel har en gunstigere rente enn billånet.

For deg som ikke har muligheten til å bake billånet inn i boliglånet, kan et refinansieringslån uten sikkerhet være et godt alternativ.

Hvorfor vil ikke banken overta billånet mitt?

Å flytte et billån kan ofte være vanskeligere enn å flytte en forsikring eller et boliglån. Det er bare et fåtall banker i Norge som tilbyr seg å overta billån som har pant i bilen. Det er nemlig bare når du kjøper ny bil at du kan ta pant i bilen. Nye långivere kan ikke ta nytt pant i bilen, og derfor må pantet overføres fra den tidligere finansinstitusjonen. Denne prosessen er komplisert, og mange banker velger derfor ikke å tilby denne tjenesten.

Har du imidlertid et kaskofritt lån uten sikkerhet, stiller saken seg annerledes. Da tar ikke banken sikkerhet i bilen din og trenger derfor ikke å ta hensyn til pant hvis lånet flyttes.

Spørsmål og svar

Hos oss kan du refinansiere billånet ditt uten sikkerhet. Det betyr at vi ikke setter noen krav til hva du bruker pengene på. I prinsippet tar du da opp et nytt lån for å betale ned ditt eksisterende billån, og betaler i stedet ned på det nye refinansieringslånet ditt.

Du kan låne inntil 600 000 kroner, og vi tilbyr en nominell rente fra 7,99 % og en nedbetalingstid på inntil 15 år. Etableringsgebyr er fra kr 0 - kr 995 avhengig av lånets størrelse.

Nei. Renten vi setter, er basert på en kredittvurdering som tar utgangspunkt i den økonomiske situasjonen din. Du kan derfor ikke forhandle rente på billån eller refinansieringslån hos oss.

Enkelte banker kan hjelpe deg med å bake billånet inn i boliglånet ditt. I dette tilfellet tar banken pantesikring i boligen. Vi tilbyr per dags dato ikke denne muligheten, og lånet vårt passer derfor aller best for deg som ikke ønsker eller ikke har mulighet til å stille med sikkerhet i bolig.

Renten du betaler, avhenger mye av den økonomiske situasjonen din. Et billån med pant (full kasko) har normalt noe lavere rente enn et billån uten pant. Dette er fordi banken er bedre økonomisk sikret når du betaler for bilforsikring i tillegg til ansvarsforsikring.

Refinansiering av billån kort oppsummert

Har du et billån med ugunstige betingelser, eller du ønsker å samle flere lån på samme sted, kan det lønne seg å refinansiere i en annen bank. På den måten kan du senke rente- og gebyrkostnadene dine og samtidig få bedre oversikt over økonomien din.

Å flytte et billån med sikkerhet i bilen er mer komplisert enn å flytte et billån uten sikkerhet, men det er noen banker som tilbyr dette. Bankene overtar da det gamle pantet, og ofte må du betale både etableringsgebyr og tinglysningsgebyr.

Tok du opp et lån uten sikkerhet da du kjøpte bilen din, står du fritt til å velge hvor du vil flytte lånet ditt. Vi tilbyr refinansiering av billån uten sikkerhet, som lar deg låne opptil 600 000 kroner med en effektiv rente fra 9,82 %.

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,42 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 2495 kroner. Kostnad: 88 538 kroner. Total: 248 538 kroner.