Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Depositumslån

Skal du leie leilighet, men mangler pengene til å betale depositumet? Da kan et depositumslån uten sikkerhet være det du trenger for å komme deg inn på leiemarkedet.

Søk om depositumslån her

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Hva er depositum og depositumslån?

Et depositum er en garanti for huseier, altså en sikkerhet dersom noe i boligen blir ødelagt eller om husleien ikke blir betalt. Som oftest utgjør et depositum tre måneders husleie, og beløpet blir plassert på en sperret konto som du og utleier oppretter sammen.

Trenger du hjelp til å betale et depositum, kan en løsning være å ta opp et depositumslån. Med et depositumslån kan du låne beløpet du har behov for – uten at banken krever noen form for sikkerhet for å låne deg pengene.

Derfor kan det lønne seg å ta opp et lån til depositum

Har du ikke penger til overs som du kan bruke på å betale et depositum, kan et depositumslån være et praktisk alternativ. Da låner du ganske enkelt beløpet du trenger – uten at det kreves sikkerhet for pengene du låner – og du kan spre kostnaden over en lengre periode.

Hva er et depositumslån uten sikkerhet?

Et depositumslån uten sikkerhet er i praksis det samme som et vanlig forbrukslån, hvor banken låner deg pengene du trenger – uten å ta pant i eiendelene dine. Et depositumslån uten sikkerhet har en litt høyere rente enn for eksempel et tradisjonelt boliglån, rett og slett fordi banken tar en større risiko ved å låne deg pengene.

Slik kan du låne penger til depositum

Du kan søke om lån til depositum og bruke inntil fem år på å betale tilbake pengene. Du trenger ikke å stille med egenkapital. Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut det elektroniske søknadsskjemaet vårt. For å få innvilget lånet må du ha en liknet inntekt, ikke ha aktive inkassosaker og være 23 år eller eldre.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Mann og kvinne på stein.

Hvor mye kan jeg låne til depositum?

Hos oss kan du søke om lån på opptil 600 000 kroner. Når du sender inn lånesøknaden din, foretar vi en kredittvurdering som tar utgangspunkt i inntekten din, ligningsformue, annen gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. Basert på denne informasjonen regnes det ut en kredittscore, som avgjør hvor mye du kan låne, og hvor lav rente vi kan tilby deg.

Fordeler ved å ta opp depositumslån

Her er noen av fordelene ved å ta opp depositumslån hos oss:

  • Du har inntil fem års nedbetalingstid
  • Du kan låne beløpet du trenger, uten å stille sikkerhet i for eksempel båt eller bil
  • Du får raskt svar på søknaden din
  • Du har hele tiden full kontroll via appen vår eller MinSide

Spørsmål og svar

Et depositumslån fungerer i prinsippet på samme måte som et forbrukslån. Du kan med andre ord søke om lånebeløpet du trenger for å dekke depositumet – uten å måtte stille med sikkerhet i eiendeler eller en prosentandel i egenkapital. Ofte har slike lån en litt høyere rente enn for eksempel et vanlig boliglån, fordi banken tar en høyere risiko.

For å få penger til depositum er det ikke uvanlig å låne penger av familie eller venner. Det er også mulig å kjøpe en depositumsgaranti fra et forsikringsselskap eller søke om depositumsgaranti fra NAV.

Nei. I Norge er samtlige banker pliktige til å foreta en kredittvurdering av alle personer som søker om lån. Dette gjør vi for å sikre at du har mulighet til å betale tilbake lånet på en trygg og forsvarlig måte.

For å få innvilget depositumslån hos oss må du ha en fast inntekt, ikke ha noen betalingsanmerkninger og være 20 år eller eldre.

Hvis alt er i orden med søknaden din, og du takker ja til tilbudet vårt, vil vi normalt utbetale lånet senest to virkedager etter at vi har mottatt siste dokument fra deg.

Et forbrukslån blir som regel raskt utbetalt og gjør det derfor mulig å få betalt regninger og andre utgifter med kort frist i tide. Likevel må du være oppmerksom på at et slikt lån ofte har en høyere rente enn for eksempel et tradisjonelt bil- eller boliglån.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.