Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Lån med sikkerhet i bolig

Eier du din egen bolig eller hytte? I så fall kan du søke om lån med sikkerhet i boligen din hvis du trenger mer å rutte med. Stiller du med sikkerhet i egen bolig, får banken en garanti gjennom at du pantsetter boligen, noe som betyr at du ofte oppnår gunstigere lånebetingelser.

Vi tilbyr per dags dato ikke lån med sikkerhet i bolig. Vi tilbyr derimot lån uten sikkerhet.

Hva er lån med sikkerhet i bolig?

Et lån med sikkerhet betyr ganske enkelt at du stiller med sikkerhet for lånet, for eksempel boligen eller båten din. Havner du i økonomisk trøbbel og får problemer med å betale tilbake lånet, kan banken selge boligen eller båten din for å sikre at de får pengene de har krav på.

Ved å låne med pant i bolig kan du ofte oppnå en lavere rente enn ved et usikret lån, siden banken tar en mindre risiko ved å utbetale lånet til deg.

Fordeler med et lån med pant i bolig

Eier du en bolig, hytte, tomt, bil eller båt du kan stille med som sikkerhet, vil du som nevnt ofte få en lavere rente av banken du søker lån hos. Det er også større sannsynlighet for at du får innvilget lånet, siden bankene ofte foretrekker større lånebeløp.

Et lån med sikkerhet i boligen kan være nyttig dersom du sitter på mye usikret gjeld, enten det er i form av forbrukslån, kredittkortgjeld eller produkter du har kjøpt på avbetaling, som ofte er knyttet til høye renteutgifter. Da kan du spare penger på å bake inn gjelden i et større lån med sikkerhet i huset, hytta eller tomta du eier.

Med et lån med sikkerhet i boligen kan du også låne opp i boligen og deretter bruke pengene på andre investeringer eller rent forbruk. Dette kalles «fleksilån» eller «rammelån». Bruker du pengene på oppussing, kan dette være lønnsomt, ettersom du øker boligens verdi før du eventuelt selger den.

Finansiering med lån uten sikkerhet

Et lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån, er et lån hvor du ikke stiller med noen sikkerhet i fast eiendom eller egenkapital. Her stilles det ikke noen krav til hva du bruker pengene på. Dette står i kontrast til boliglån eller billån, hvor det kreves at du bruker pengene på nettopp bolig eller bil.

Du kan få lån på opptil 600 000 kroner til hva du vil, med en nedbetalingstid på inntil fem år.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Les mer om forbrukslån her.

Fordeler med å ta opp lån uten sikkerhet

Her er noen av fordelene med å ta opp lån uten sikkerhet hos oss:

  • Du har inntil fem års nedbetalingstid.
  • Du kan låne beløpet du trenger, uten å stille med sikkerhet i for eksempel båt eller bil.
  • Du får raskt svar på søknaden din.
  • Du har hele tiden full kontroll via appen vår eller MinSide.

Spørsmål og svar

Hvor mye du kan låne, avhenger av verdien på boligen og betalingsevnen din. Dette er også med på å påvirke hvor lav rente du får. Bankene vurderer altså hver enkelt søknad individuelt, så det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye du kan låne. De vanligste lånegrensene ligger imidlertid mellom 5–10 millioner.

Stiller du en vanlig bolig som sikkerhet, kan du låne inntil 85 prosent av markedsverdien, mens for fritidseiendommer er det vanlig med inntil 75 prosent av markedsverdien.

Ja, et pantelån er ganske enkelt et lån hvor det stilles sikkerhet i eiendom eller andre verdigjenstander som långiver kan kreve solgt dersom låntakeren ikke klarer å betale tilbake pengene.

Nei. Forbrukslån med sikkerhet finnes ikke. Da er det nemlig ikke et forbrukslån lenger. Hele poenget med et forbrukslån er at du ikke har noen sikkerhet som banken kan ta pant i. Med et slikt lån kan du bruke pengene på akkurat det du vil – enten det er oppussing, ferie, en verkstedregning eller møbler.

Søk om forbrukslån uten sikkerhet hos oss i dag!

Tilleggssikkerhet er en ekstra garanti for banken når du tar opp et lån. Det innebærer at banken tar sikkerhet i for eksempel boligen til foreldrene dine. På den måten stiller foreldrene dine som kausjonister for lånet ditt og blir medansvarlige for den delen av lånet de har stilt sikkerhet for.

Det kan være vanskelig å gi et nøyaktig tall på hvor mye foreldre kan kausjonere for. Det avhenger nemlig blant annet av betjeningsevnen deres og størrelsen på egne lån. Det vanligste er at kausjonisten garanterer for den delen av lånet som overstiger 85 prosent av kjøpesummen.

Ja. Har du kredittkortgjeld og andre dyre smålån, kan det være gunstig å ta opp et lån med sikkerhet i boligen for å refinansiere disse.

Vi tilbyr ikke refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi tilbyr imidlertid refinansiering uten sikkerhet, som også kan hjelpe deg å samle dyre lån til ett enkelt lån og få bedre oversikt over den økonomiske hverdagen din.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Søk om forbrukslån her