Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Lån til garasje

Planlegger du å bygge ny garasje? Det gjør du i så fall lurt i.

150 000 kr

5 000
600 000
Søk om garasjelån

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.

Glad kvinne i skogen.

Hvordan fungerer et garasjelån?

Det er mange gode grunner til å bygge en garasje. I tillegg til å beskytte bilen fra vær og vind kan garasjen fungere som både et hobbyrom, en hybel til familiens tenåring og ekstra oppbevaringsplass til sportsutstyr. Du kan låne opptil 600 000 kroner – og få penger på konto i løpet av kort tid.

Et garasjelån fungerer på samme måte som et forbrukslån uten sikkerhet. Det betyr at vi som långiver ikke tar pant i hverken boligen din eller andre eiendeler.

Med et forbrukslån uten sikkerhet står du fritt til å bruke pengene på det du vil – enten det er garasje, en ferietur, oppussing, nye slalåmski eller helt andre ting. I tillegg er behandlingsprosessen svært kort, og du får pengene raskt inn på konto dersom søknaden din innvilges. Du kan bruke opptil 5 år på å tilbakebetale pengene.

Noe det imidlertid er greit å være klar over, er at et forbrukslån uten sikkerhet – hvor banken ikke har noen garanti for lånet – gjerne har en noe høyere rente enn for eksempel et tradisjonelt boliglån.

Derfor kan et lån til garasje være en god løsning

Å bygge ny garasje kan være et smart valg økonomisk. Blant annet vil den øke boligens verdi og sikre deg en høyere pris dersom du en dag bestemmer deg for å selge huset. Garasjen er også med på å øke levetiden til bilen din ved å beskytte den mot vær og vind, samtidig som du sparer deg for mye snømåking og isskraping når kulden setter inn.

En garasje er imidlertid en stor investering for de aller fleste av oss, og det er derfor vanlig å søke om et lån for å få på plass den nødvendige finansieringen. Hos oss kan du låne opptil 600 000 kroner – noe som kan gi deg friheten du trenger for å få på plass garasjen du alltid har sett for deg.

Spørsmål og svar

Du kan søke om lån på opptil 600 000 kroner med en rente fra 7,99 %.

Du må ha fylt 20 år, være norsk statsborger, ha en registrert inntekt og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det er gratis og uforpliktende å søke om garasjelån hos oss.

Det kan være vanskelig å beregne hvor mye en garasje vil koste deg i kroner og øre, ganske enkelt fordi totalkostnaden avhenger av flere ting, blant annet om du skal bygge garasjen selv eller få fagfolk til å ta seg av hele jobben.

Bygger du garasjen som et tilbygg til boligen, blir det ofte rimeligere enn å bygge en frittstående garasje, fordi du da bare behøver tre vegger i stedet for fire. Hvilke materialer du velger, er også med på å påvirke prisen. Betong er mer solid og varer lenger, men er naturlig nok også dyrere enn for eksempel tre.

Husk at du i de fleste tilfeller også er nødt til å sende inn en søknad om byggetillatelse til kommunen og få denne godkjent før du begynner arbeidet med garasjen.

Nei. Siden dette i utgangspunktet er et forbrukslån uten sikkerhet, tar vi ikke noen pant i hverken boligen din eller annen eiendom. Det betyr at du står fritt til å bruke pengene på det du ønsker, enten du trenger hjelp til å finansiere oppussing, et bryllup, sportsutstyr eller andre ting. Vi krever med andre ord ikke at du bruker pengene dine på garasje.

For å søke om lån fyller du ut det elektroniske søknadsskjemaet vårt og signerer med BankID.

Når du sender oss søknaden din, foretar vi en vurdering av økonomien din basert på opplysningene du oppgir i søknaden samt opplysninger vi innhenter fra offentlige registre. Dette gjør vi for å forsikre oss om at du er i stand til å betale ned lånet. Deretter gir vi deg et tilbud som du kan velge å takke ja eller nei til.

Søknadsskjemaet finner du her.

I tillegg til forbrukslån uten sikkerhet finnes det andre måter du kan finansiere byggingen av garasje på:

  • Utvidelse av boliglån: Har du bolig og boliglån, kan du høre med banken din om du kan utvide boliglånet med et lån til garasje. En forutsetning for å få innvilget dette er at det er ledig sikkerhet for lånet inntil 85 % av boligverdien.
  • Rammelån: Et rammelån, ofte kalt fleksilån, gir deg løpende tilgang på kreditt inntil et visst beløp – ikke helt ulikt et kredittkort. Her må du imidlertid stille pant i bolig, og rammelånet gis med pantesikkerhet innenfor 60 % av boligverdien.
  • Byggelån: Et byggelån fungerer på samme måte som et rammelån, men har en litt høyere rente. Etter at byggingen er ferdig, omgjøres lånet til et normalt boliglån.

Hvilket lån som egner seg best for deg, avhenger naturlig nok mye av økonomien din. Er du usikker og trenger hjelp, er vi alltid her for å hjelpe oss. Kontakt oss i dag, så tar vi en prat om hvordan du kan få på plass finansieringen av garasjen.

Slik kan du låne penger til garasje

For å søke om lån fyller du ut et elektronisk søknadsskjema og signerer med BankID. Vi gir deg svar på søknaden umiddelbart, og innvilges lånet, får du et tilbud du kan velge å takke ja eller nei til. Det er helt gratis og uforpliktende å søke om forbrukslån til garasje.

Du må ha fylt 23 år, ha en registrert inntekt og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Det er gratis og uforpliktende å søke garasjelån.

Eksempel: Nominell rente 15,29 %, effektiv rente 18,08 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 33 788 kroner. Total: 103 788 kroner.