Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Hva betyr refinansiering?

Refinansiering er for mange en nyttig måte å skaffe seg bedre lånebetingelser eller å utvide lånet sitt på. Enten det er snakk om forbrukslån, kredittkortgjeld eller boliglån, er det nemlig mulig å gjøre endringer for å få lavere rente, lengre nedbetalingstid eller bedre oversikt.

Men hva betyr egentlig refinansiering? For de fleste dreier det seg om å samle dyr gjeld i et nytt lån med lavere effektiv rente.

En rask definisjon av «refinansiering»:

Refinansiering betyr å finansiere noe på nytt. De vanligste formene for refinansiering er å enten slå sammen lån eller å samle flere smålån i ett større lån. Det kan også bety å utvide boliglånet.

Når du søker om refinansiering hos oss, søker du i prinsippet om et nytt lån for å nedbetale eksisterende gjeld umiddelbart.

Søk refinansiering av lån på opptil 800 000 kr

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,19 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 1495 kroner. Kostnad: 87 024 kroner. Total: 247 024 kroner.

Derfor kan refinansiering av lån lønne seg

For mange er det å refinansiere lån et grep som gjør det enklere å få oversikt og kontroll over økonomien. Det kan også lønne seg på andre måter. Vanlige årsaker til at folk velger å refinansiere er for å

  • Samle gjeld hos én långiver
  • Oppnå bedre betingelser
  • Få hjelp til å betale regninger som er på vei til inkasso

Har du forbrukslån, kredittkort og gjeld hos ulike banker, risikerer du at en stor andel av de månedlige avdragene dine går med til å betale gebyrer og dyr rente. Med flere lån forholder du deg også til ulike fakturaer og forfallsdatoer, noe som kan oppleves stressende og øke risikoen for at du glemmer en betalingsfrist.

Et refinansieringslån kan hjelpe deg med å få lavere rente og lengre nedbetalingstid enn det du har på dyre smålån. Dette kan bidra til å senke månedskostnadene dine og gi deg et pusterom i en utfordrende økonomisk situasjon.

Vi tilbyr refinansiering av lån på opptil 800 000 kroner.

Søk om refinansiering her

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,19 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 1495 kroner. Kostnad: 87 024 kroner. Total: 247 024 kroner.

Hva er refinansiering av boliglån?

Det er mulig å refinansiere flere ulike typer gjeld, som for eksempel forbrukslån, kredittkort og billån. Det er også mulig å refinansiere boliglån. For å oppnå en bedre rente på boliglånet ditt må du som regel flytte lånet til en bank som kan tilby en lavere rente enn din eksisterende bank.

Det er også mulig å utvide det eksisterende boliglånet ditt, noe som for eksempel er vanlig hvis du trenger å låne penger til oppussing eller andre oppgraderinger hjemme.

Vi tilbyr i dag verken refinansiering av boliglån eller refinansiering med sikkerhet i bolig.

Hvordan fungerer refinansiering av lån?

Vi tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å ta sikkerhet i boligen din eller stille med annen form for eiendom som pant for lånet. Dette innebærer at du må betale en noe høyere rente enn du ville gjort ved refinansiering med sikkerhet – men fremdeles lavere enn på et vanlig kreditt- eller forbrukslån. Refinansieringslånet du søker hos oss, kan brukes til

Du  trenger ikke å stille med sikkerhet for lånet. For å kunne søke om et refinansieringslån hos oss må du ha en registrert inntekt, ikke ha aktive inkassosaker og ha fylt 23 år.

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,19 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 1495 kroner. Kostnad: 87 024 kroner. Total: 247 024 kroner.

Spørsmål og svar

Ved å samle små lån i et større lån som har bedre betingelser, kan du få bedre oversikt over gjelden din og ofte lenger nedbetalingstid. Refinansieringslån har nedbetalingstid på inntil 15 år, i motsetning til forbrukslån som har en nedbetalingstid på 5 år.

Det nye lånet sørger for at du kvitter deg med unødvendige termingebyrer og utgifter fra eksisterende lån. I tillegg trenger du kun å forholde deg til ett enkelt avdrag og én faktura hver måned, noe som vil gi deg mye bedre oversikt over gjelden og mer forutsigbarhet i økonomien din.

Det er mulig å refinansiere boliglånet enten ved å flytte lånet til en bank som kan tilby lavere rente, eller ved å utvide det eksisterende boliglånet ditt – for eksempel for å låne penger til oppussing eller andre oppgraderinger. Vi tilbyr i dag hverken refinansiering av boliglån eller refinansiering med sikkerhet i bolig.

Refinansiering av forbrukslån er enten å slå sammen forbrukslån eller å samle forbrukslån og kredittgjeld i ett større lån. Fordi det nye lånet er større enn forbrukslånet, kan det gi deg bedre betingelser, lavere renteutgifter og færre unødvendige gebyrer. Dermed kan en større andel av pengene dine gå direkte til nedbetaling – slik at du blir kvitt forbruksgjelden din raskere.

Refinansiering uten sikkerhet betyr at du som søker om et refinansieringslån ikke trenger å stille noen form for eiendom som pant for lånet. Dette medfører som regel at du må betale en litt høyere rente enn dersom du stiller med sikkerhet i bolig. Refinansiering uten sikkerhet kan ofte være en praktisk løsning dersom du ikke har mulighet til å ta sikkerhet i bolig når du søker om refinansiering.