Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Derfor kan det lønne seg å samle lån

Har du flere dyre smålån og forbrukslån du strever med å holde kontroll på? Da kan det lønne seg å samle disse i ett felles lån. I denne artikkelen forklarer vi deg hvorfor.

Hva betyr det egentlig å samle dyre smålån?

Å samle smålån vil i praksis si å ta opp et nytt lån som er stort nok til å innfri alle de eksisterende smålånene dine. På den måten får du kun ett lån og én bank å forholde deg til, i stedet for flere lån i ulike banker. Dette kalles også for refinansiering.

Når du tar opp et refinansieringslån, er det banken som tar ansvaret for at alle de eksisterende lånene dine blir innfridd. En stor fordel med å refinansiere er at det gir deg bedre oversikt over hva du skylder, og at du kun får én faktura og én forfallsdato å huske på. I tillegg kan du få bedre betingelser og en lavere rente.

Slik kan du spare tusenlapper ved å samle alle smålån

Å ta opp smålån kan være hendig når det oppstår et plutselig behov for ekstra midler. Fordelen med slike lån er at de ofte har kort behandlingstid, og kan derfor være redningen hvis du står overfor et betalingskrav med kort frist. Smålån bør imidlertid betales tilbake raskt, ettersom de ofte har en høy rente sammenlignet med andre typer lån.

Opplever du at du er i ferd med å miste oversikten og at lånebeløpene vokser seg for store, kan det være lurt å sjekke om du kan få bedre betingelser ved å refinansiere. Er det totale lånebeløpet stort, kan selv små reduksjoner i rente og gebyrer utgjøre flere tusenlapper i året. Med reduserte månedlige utgifter kan du dessuten kanskje nedbetale lånet raskere enn du normalt ville ha gjort, noe som igjen gir besparelser totalt sett.

Samle kredittlån = lav rente?

Et samlelån gir deg ofte lavere rente og bedre lånebetingelser enn andre smålån. Ofte får du også større muligheter til være med på å bestemme nedbetalingsplanen selv. For å få en idé om hvor mye et samlelån vil koste deg, og hvordan nedbetalingsplanen vil se ut, kan du prøve den praktiske lånekalkulatoren vår.

Nøyaktig hvor lav rente du kan få, og hvor mye du kan spare, er individuelt og avhenger blant annet av din personlige økonomi og hvor mye du har i lån fra før. For å få et nøyaktig svar på hvor mye du kan spare ved å samle smålånene hos oss, må du derfor fylle ut en lånesøknad. Lånesøknader er alltid uforpliktende, så om du ikke er fornøyd med et eventuelt tilbud, er det bare å takke nei – enkelt og greit.

Søk om lån – sjekk hvor mye du kan spare

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,42 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 2495 kroner. Kostnad: 88 538 kroner. Total: 248 538 kroner.

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Rente kan enkelt forklares som den prisen du må betale for å låne penger. Videre skiller vi mellom effektiv og nominell rente:

 • Nominell rente er ganske enkelt rentesatsen på lånet – uten at gebyrer er inkludert.
 • Effektiv rente er nominell rente pluss gebyrer og andre omkostninger knyttet til lånet. Dette kan for eksempel være etableringsgebyr, termingebyr og fakturagebyr.

Den effektive renten viser med andre ord hvor mye du faktisk betaler totalt for lånet. Når du søker om lån, er det altså den effektive renten du bør ta utgangspunkt i.

Hvem passer samlelån for?

Å samle lån kan være en god løsning for deg som

 • har flere smålån og ønsker å samle alt på ett sted.
 • har kredittkortgjeld, forbrukslån eller smålån med høy effektiv rente.
 • vil spare penger og redusere låneomkostningene.
 • ønsker mer penger å rutte med hver måned.
 • vil ha bedre oversikt over gjelden din.

Refinansieringslån med eller uten sikkerhet

Når du skal samle lån, tilbyr ulike banker deg å gjøre dette med eller uten sikkerhet. Refinansiering med sikkerhet innebærer at du tar opp lånet med sikkerhet i for eksempel bilen eller boligen din. Dette fungerer da som en sikkerhet for banken om du ikke skulle klare å betjene lånet ditt.

Med et refinansieringslån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med egne eiendeler som pant for lånet. Dette utgjør en høyere risiko for banken, noe som gjør at renten derfor blir noe høyere enn for et lån med pant i boligen din.

Les mer om refinansiering uten sikkerhet her.

Samle alle lånene dine hos oss

Du kan samle lån hos oss ved å søke om et refinansieringslån uten sikkerhet på opptil 800 000 kroner. Nedbetalingstiden er på inntil 15 år.

Når du søker om samlelån, oppgir du at lånet skal brukes til å innfri lån, kredittkort eller kjøpsfinansiering fra andre banker. Når vi har mottatt søknaden din, foretar vi en kredittvurdering og en beregning av betjeningsevnen din for å vurdere om vi kan gi deg et lån.

Samler du alle lånene i ett felles lån hos oss, får du bedre oversikt og færre banker å forholde deg til. I tillegg får du disse fordelene:

 • Du kan oppnå en lavere rente enn du har i dag.
 • Du kan få inntil 15 års nedbetalingstid.
 • Du har hele tiden full oversikt i appen eller på MinSide.
 • Du får kun én faktura å forholde deg til.

For å søke om lån hos oss må du ha en registrert liknet inntekt, ha fylt 23 år og ikke ha noen aktive inkassosaker. Søknaden er uforpliktende og kan avsluttes når som helst.

Eksempel: Nominell rente 12,69 %, effektiv rente 14,42 %, 160 000 kroner over 7 år, etableringsgebyr 2495 kroner. Kostnad: 88 538 kroner. Total: 248 538 kroner.