Sparekonto

Oppretter du en sparekonto hos oss, kan du være sikker på at du får en konkurransedyktig rente på pengene dine. Det er helt kostnadsfritt å etablere sparekontoen, og vi har ingen uttaksbegrensninger.

Trygg sparing

Bank Norwegian er en norsk filial av svenske Nordax Bank. Hos oss har du innskuddsgaranti som gjør at sparepengene dine er trygge – selv hvis det skulle skje noe uforutsett med banken.

Sparepengene dine i Bank Norwegian er dekket av den svenske innskuddsgarantien opptil 100 000 euro. Alt over dette opptil 2 millioner norske kroner dekkes av tilleggsmedlemsskapet vårt i den norske innskuddsgarantiordningen.

Vi anbefaler at du leser mer om den samlede innskuddsgarantien og hva den dekker, her.

Innskuddsrente

Innskuddsrente fra første krone2,70 %

Spørsmål og svar om Sparekonto

For å overføre penger til sparekontoen, betaler du direkte til ditt kontonummer.

Kontonummeret finner du på MinSide eller i appen, under Sparing.
Klikk på kontoen du ønsker å overføre penger til for å se kontonummeret.

For å kunne få sparekonto i Bank Norwegian må du legge inn en søknad gjennom våre hjemmesider. Klikk her for å søke om sparekonto. 

Er du allerede kunde hos oss oppretter du en ny sparekonto på MinSide
Når du har logget inn, klikker du på «Flere valg» etterfulgt av «Opprett konto» som ligger under overskriften «Mine kontoer».

Overføringer fra sparekonto tar mellom 1-2 virkedager før det er registrert på mottakerkonto.

Vi har fem kjøringer per virkedag (mandag - fredag). I helgene er det ingen overføringer mellom bankene.

Legger du inn betalingen din før: Går betalingen ut: 
kl. 04:45 kl. 05:30
kl. 08:45 kl. 09:30
kl. 10:45 kl. 11:30
kl. 12:45 kl. 13:30
kl. 14:45 kl. 15:30

Det er ingen begrensninger relatert til antall overføringer. Det er heller ingen gebyrer tilknyttet overføring fra sparekonto.

For å endre transaksjonsgrensen fra din sparekonto må du logge inn på MinSide, klikke på «Sparing» og «Transaksjonsgrense». Her vil du kunne sette ønsket transaksjonsgrense. Du finner også valget om «Transaksjonsgrense» under «Mine kontoer».

Først må du logge inn på MinSide. Når du er logget inn skal du klikke på «Sparing»/«Mine kontoer». Klikk deretter på «Betale», for så å fylle inn all betalingsinformasjon. Dersom mottakeren tilbyr AvtaleGiro vil du få tilbud om å opprette det i etterkant.

For avslutning av konto må du først betale ut innestående beløp til ønsket konto. Deretter sender du oss en henvendelse om hvilket kontonummer du vil avslutte og hvilket kontonummer du ønsker eventuelle tilgodehavende renter overført til.

Nei, Bank Norwegian tilbyr ikke muligheten for legge til disponenter eller opprette disponentkonti.

På Finansportalen kan du få hjelp til å finne hvilken konto og bank som passer best for ditt formål.

I Bank Norwegian har du en innskuddsgaranti på 2 millioner kroner, så lenge du ikke også har innskudd i Nordax Bank. Har du sparekontoer i både Bank Norwegian og Nordax Bank, har du en samlet innskuddsgaranti på maksimalt 2 millioner kroner. Dette skyldes at Bank Norwegian i dag er en del av Nordax Bank.

Les mer om samlet innskuddsgaranti i Bank Norwegian og Nordax Bank her.