Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logg inn
KredittkortLånSparingForsikringerKundeserviceOm oss

Nye EU-regler vil påvirke betaling på nett

Den 01.01.2021 forbedres sikkerhetskravene for netthandel. Endringen kommer som følge av PSD2-krav (betalingsdirektivet som regulerer betalingsformidling i EU og EØS) om sterk kundeautentisering (SKA).

Er ikke betaling med kort allerede sikkert nok?

Betaling med kort, både i butikk og på nett, er generelt en trygg måte å betale på. De nye kravene innebærer at SMS i seg selv er ikke nok, man må også ha et element med noe kun du som kunde kjenner til. For BankID er det din personlige kode, velger du SMS må du velge din egen kode.

Dette må du gjøre

Fra 07.01.2021 må du i tillegg til engangskoden også skrive inn et personlig passord. Det personlige passordet setter du selv i appen eller på MinSide. Passordet du setter hos Bank Norwegian, fungerer kun for ditt kredittkort hos oss.

Hva er sterk kundeautentisering (SKA)?

Sterk kundeautentisering er autentisering (identifisering av deg som kunde) som er basert på en teknologi med flere komponenter som er uavhengig av hverandre. Eksempler på sterk kundeautentisering er BankID og BankID på mobil som krever at du oppgir et passord som er knyttet til deg.

Hvordan påvirker endringene meg som kunde?

BankID og BankID på Mobil vil fungere på samme måte som tidligere. Endringene ved netthandel vil i størst grad merkes dersom du velger å identifisere deg med en engangskode på SMS.

Dersom du ønsker å godkjenne betalinger på nett med engangskode på SMS, må du i tillegg ha et selvvalgt passord. Dette passordet kan du sette/endre inne på MinSide/Appen, under Annet og Tilganger.

Bruker du BankID (med brikke eller mobil) for å bekrefte kjøpet på nett vil netthandel fungere som før.

Kan mitt kjøp bli avvist?

Bank Norwegian er forberedt på endringene. Det vil derimot være nettbutikker, både i Norge og utlandet, som ikke har tilpasset seg kravene innen fristen som er satt av myndighetene. Vi kan dessverre på forhånd ikke vite hvem dette gjelder. Handler du på nettbutikker som ikke har tilpasset seg nye krav vil kjøpet ditt mest sannsynlig bli avvist.

Passordet for netthandel setter du i appen eller på MinSide. Trykk på varselet når du har logget inn og følg anvisningene. Passordet gjelder kun for ditt Bank Norwegian-kort, og vil gjelde på nettkjøp fra og med 07.01.

Du kan også lese mer om kravene hos Finanstilsynet.